Cum poti sa-ti recunosti bicicleta in caz de furt?

Cum poti sa-ti recunosti bicicleta in caz de furt

Iti lasi bicicleta peste noapte in locuri intunecate?

Sau pe casa scarii de la bloc?

Ti-e frica ca bicicleta ta ar putea furata?

Crezi ca nu o protejezi suficient?

In cazul in care consideri ca bicicleta ta ar putea fi furata este recomandat sa iei cateva masuri de siguranta.

Acestea fiind spuse, in randurile de mai jos vei putea gasi mai multe detalii referitoare la cum sa-ti protejezi bicicleta impotriva furtului dar si cum sa o recunosti in cazul in care a fost furata.

Cum poti sa-ti recunosti bicicleta in caz de furt?

Pastreaza toate documentele care le-ai primit cand ai cumparat bicicleta

Fie ca iti cumperi o bicicleta noua sau una second-hand, trebuie sa pastrezi toate documentele care atesta ca esti proprietarul bicicletei.

Recomandam sa pastrezi chiar si documentele primite de la unitatea de service (daca e cazul) sau chitantele care fac referire la accesoriile pe care le-ai cumparat.

Incearca sa indosariezi toate documentele pe care le-ai strans de-a lungul timpului cu privire la bicicleta ta. De asemenea, poti pastra chiar si asigurarile pe care le-ai facut de-a lungul timpului.

In cazul in care ti-a fost furata bicicleta toate aceste documente te vor ajuta sa demonstrezi ca esti proprietarul de drept.

Fotografiaza-ti bicicleta

Fotografiaza-ti bicicleta din cat mai multe unghiuri.

Mai mult decat atat, poti face fotografii cu semnele specifice care se regasesc pe aceasta. Fa poze si in momentul in care aspectul fizic al bicicletei se schimba, spre exemplu atunci cand ii adaugi unele accesorii.

Toate aceste fotografii vor demonstra ca bicicleta iti apartine.

Atunci cand bicicleta iti este furata poti sa oferi politiei toate aceste fotografii, lucru care va face mult mai simplu intregul proces de recuperare.

Iata si alte informatii despre cum poti sa-ti recunosti bicicleta in caz de furt

Noteaza-ti numarul de inregistrare si modelul bicicletei

Numarul de inregistrare si modelul bicicletei sunt foarte importante.

Nu ai cum sa le tii minte si cel mai bine ar fi sa le ai scrise pentru a le transmite organelor de politie astfel incat sa poata fi identificata mai usor.

Cum gasesti numarul de inregistrare al bicicletei?

Toate bicicletele au un numar de inregistrare care este de cele mai multe ori gravat pe partea metalica, mai exact in locul unde sunt imbinate pedalele. Daca codul de inregistrare nu se afla in locul respectiv il vei putea gasi gravat pe bara din aluminiu de langa roata din spate sau pe tubul de sub ghidon. Cauta acest cod pe bicicleta ta si noteaza exact locul unde il gasesti.

Si tehnologia te poate ajuta la protejarea sau recuperarea bicicletei in caz de furt!

Exista 2 solutii care ti le pune la dispozitie tehnologia din zilele noastre si care te pot ajuta sa-ti protejezi bicicleta sau sa o localizezi in caz de furt.

1. Registrul national de biciclete – acesta reprezinta o platorma dedicata bicicistilor si fortelor de ordine care printre altele are si scopul de a combate furtul de biciclete. O opțiune convenabilă pentru orice proprietar de bicicletă, fiind disponibilă la doar 5 lei/lună.

Poti afla mai multe detalii sau te poti inscrie apasand aici.

2. GPS-ul invizibil pentru biciclete – acesta se monteaza in cadrul ghidonului si nu va putea fi observat de hotii de biciclete. Ulterior iti vei putea localiza bicicleta foarte simplu cu ajutorul aplicatiei dedicate, aceasta fiind disponibila atat pentru iOS cat si pentru Android.

Mai multe detalii poti afla pe acest link.

Pana la urma doar de tine depinde modul in care alegi sa iti protejezi bicicleta, dar sfatul nostru in acest context este cat se poate de clar: Este imperativ sa-ti protejezi bicicleta!

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hai la o tură!

Articole similare

Shopping Cart